Idylliske Bornholm

Idylliske Bornholm - med besøk til naturskjønne Christiansø

Midt i Østersjøen ligger Bornholm, solen og kontrastenes øy. Med stupbratte klipper, dype daler og idylliske småbyer. Bornholm kan takke havet og klippene for sitt spesielle milde klima og beliggenheten ute i Østersjøen og for de mange soltimene. I sør finner du Dueodde, Europas hviteste sandstrand. Fortid og nåtid går hånd i hånd og viser oss sine borgruiner, forsvarsverker, helleristninger og rundkirker. Sammen med fiskehavner, røkerier, verksted med glassblåsing, samt koselige hoteller og kroer, danner det hele en idyllisk atmosfære. Bli med oss til denne ferieøya, hvor opplevelser og rekreasjon går hånd i hånd, til glede for tusenvis av turister år etter år.


Dag 1. Hjemsted – Bornholm

Turen går gjennom Østfold over til Sverige med ankomst Ystad i god tid før båtavgang. Det blir flere hyggelige stopp under dagen med blant annet servering av dagens lunsj. Ved ankomst Rønne kjører vi til Hotell Griffin for innsjekk. Middagsservering på hotellet.


Dag 2. Nordbornholm

Sammen med vår lokalguide starter vi dagen med en kort sightseeing i Rønne, Bornholms største by. Videre til Nordbornholm hvor vi passerer Hellig Peder. Vår første stopp blir ved borgruinen Hammershus. Turen fortsetter til Allinge-Sandvig, opprinnelig to små fiskebyer grunnlagt i middelalderen. Vi gjør et stopp ved Helligdomsklippene hvor vi beskuer de flotte klippeformasjonene. Dagens lunsj serveres i Gudhjem med en praktfull utsikt over Østersjøen. Dagens siste besøk gjør vi i den kjente og største av Bornholms fire rundkirker, Skt. Laurentius kirken. Hittil har man ment at rundkirkene også var festningsverker, men gjennom de siste år, er det dukket opp en annen teori. Den får vi høre mer om. Middagsservering på hotellet.


Dag 3. Sydbornholm

Dueodde er vårt mål i dag hvor sandenetter sigende skulle være så fin at Napoleon har brukt det i sitt timeglass. Turen går gjennom fiskeleiet Snogebæk og Nexø mot Svaneke. Her finnes den gamle kjøpmannsgården, bindingsverkshus og kunsthandverkere hvor de boltrer seg i det kreative miljøet med glass, keramikk og tekstiler. Dagens lunsj serveres i Snogebæk på et av byens røkeri. Dagen slutter med et besøk på vingården Ll. Gadegaard, hvor vinbonden tar imot oss og forteller om druesorter og vinproduksjon som avsluttes med smaksprøver. Middagsservering på hotellet.


Dag 4. Christiansø

Øst for Bornholm ligger festningsøyene Christiansø og Frederiksø, som frem til 1800-tallet var Danmarks østligste flåtebase.
Øyene har en meget spesiell historie med blant annet vakre gamle hus, brosteinsbelagte gater, kanoner med batterier, fugler og hele atmosfæren gjør dette til et unikt besøk. Her føler man at tiden har stått stille i mange tiår. Middagsservering på hotellet.


Dag 5. Bornholm – København

Etter en tidlig start kjører vi det korte stykket til ferjeterminalen. Straks etter ankomst Ystad setter vi kursen for København via den storslåtte Øresundbroen. Det blir tid på egenhånd i byen før vi sjekker inn på DFDS for båtavgang til Oslo. Ombord hygger vi oss og spiser turens siste middagsmåltid.


Dag 6. Oslo – Hjemsted

Frokost ombord før ankomst Oslo. Straks etter ankomst setter vi kursen hjemover med mange gode minner i sekken fra vakreog idylliske Bornholm.


Reisefakta

Turkode:

180619

Avreisedato:

18.06.19

Hjemkomstdato:

23.06.19

Varighet:

6 dager

Reisemål:

Idylliske Bornholm

Grunnpris:

Nok 9995.00