Opplev Riga

Opplev Riga - en moderne storby

På en reise til Riga får du mye for pengene! Latvias hovedstad er en moderne storby som har lykkes med å bevare mye av sin rike historie og arkitektur. Latvias hovedstad har i de senere år gjennomgått en real modernisering, og fremstår i dag som en fin blanding av fortid og nåtid, øst og vest. Riga er rik på kultur, historie, arkitektur, mat, fornøyelser og shopping. Byens historiske sentrum, Vecriga, står på UNESCOs verdensarvliste, og det er flere grønne lunger i rundt i byen hvor du kan slappe av i fred og ro. Rigas historie går helt tilbake til 1200-tallet, og i løpet av århundrene har byen vært styrt av mange nasjoner. En gang i tiden var Riga faktisk den største byen i kongeriket Sverige. På Okkupasjonsmuseet er det interessante utstillinger om Sovjetunionens to okkupasjoner av landet, samt okkupasjonen under Nazi-tiden. Med andre ord et «must» for alle som er interessert i historie.


Dag 1. Hjemsted – Riga

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til Riga. Ved ankomst venter vår lokale buss som kjører oss inn til byen. Sammen med vår lokalguide blir det en guidet rundtur hvor vi får gleden av å oppleve de flotte og spennene attraksjoner denne byen har å vise frem. Felles middag om kvelden.


Dag 2-4. Riga

Riga, Baltikums staseligste hovedstad har mange fristelser for turister. Fremfor alt i sin velbevarte gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste. Samtidig som byen er intim og overkommelig, er det også noe storslagent over Latvias hovedstad, som for lengst har vasket av seg Sovjet-støvet og i dag fremstår som moderne og vestvennlig. Skulle lengselen etter ett kjøpesenter melde seg så fins det i gamlebyen og ved hovedtogstasjonen med 170 butikker. Du forlater ikke Rigabalsamens hjemby uten å ha smakt på drikken - krydderbrennevinet som de har laget her i byen siden 1700-tallet. Det mørke brygget skulle ifølge tsarinne Katharina hjelpe mot mageonde. Drikk den som snaps til for eksempel det mørke, søtlige ølet Lacplesis. Hva med et besøk til et av de mange spa hvor du fristes med velgjørende balsam for kropp og sjel.


Dag 5. Riga – Hjemsted

Etter en god frokost samles vi og returnerer til flyplassen for flyavgang til Oslo Lufthavn. Med gode minner fra Riga takker vi for denne gang. Vi ses igjen!


Reisefakta

Turkode:

190503

Avreisedato:

19.05.19

Hjemkomstdato:

23.05.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Opplev Riga

Grunnpris:

Nok 4895.00