Den sjarmerende byen Vilnius

Vilnius - flotte monumenter, arkitektoniske mesterverk og historiske steder

Følg tidslinjen til hovedstaden i Litauen på de flotte middelalderfestningene i deimponerende kirkene, spennende museene og den vakre elvepromenaden. Oppdag enestående gamle steder i gamlebyen når du er på storbyferie i Vilnius, som er Litauens største by og hovedstad. I den kompakte gamlebyen i Vilnius finner du flotte monumenter, arkitektoniske mesterverk og viktige historiske steder. Utforsk den vakre byen langs elven for å finne et spennende reisemål som har hatt stor betydning for landets historiske kamp for uavhengighet. Byen som ligger i sammenløpet til elvene Neris og Vilnia, er omgitt av sju åser og er ideell å komme seg rundt i til fots. Start gåturen i brosteinsgatene i nærheten av Katedralplassen. Her finner du den neoklassiske Vilnius katedral, som inneholder en samling imponerende stukkaturer og fresker. Rusle nordøstover mot den grønne borghøyden for å finne hovedbygningene til Litauens nasjonalmuseum i Vilnius slottskompleks.


Dag 1. Hjemsted – Vilnius

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til Vilnius. Ved ankomst venter vår lokale buss som kjører oss inn til byen hvor vi møter vår lokalguide. Det blir en guidet rundtur i denne sjarmerende byen hvor vi får høre historiene til alle de flotte bygninger og historiske steder. Felles middagsservering om kvelden.


Dag 2-4. Vilnius

I disse dagene utforsker vi byen som «Lonely Planet» kåret til et av kontinentets 10 mest besøkte reisemål i 2018. En tur i gamlebyen og oppover byens eldste gate, Pilies, hvor kafèene og restaurantene ligger på rekke og rad. Katedralen, klokketårnet og Nasjonalmuseet ligger veldig sentralt til og Okkupasjonsmuseet i KGB. Bygningen er noe av mange opplevelser du kan ha i byen. Den gamle bydelen har mer enn 1200 historiske bygninger, og når du vandrer gjennom gamlebyen, føler du den spesielle atmosfæren som disse byggverkene er med å gi. Vilnius er kirkebyen framfor noen. Bare innenfor gamleby-murene ligger 22 kirker, den ene flottere og mer utsmykket enn den andre. Under oppholdet tilbyr vi en utflukt til Litauens flotteste attraksjoner, Trakai-borgen. Denne var sete for storfyrsten i det 14. århundre, og ligger vakkert til ute i selve innsjøen. Hit fører to lange trebroer til festningen med tårn, vindelbroer og et interessant museum.


Dag 5. Vilnius – Hjemsted

Etter frokost har du formiddagen fri før vi samles og returnerer til flyplassen for flyavgang til Oslo Lufthavn på ettermiddagen.


Reisefakta

Turkode:

190504

Avreisedato:

19.05.19

Hjemkomstdato:

23.05.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Den sjarmerende byen Vilnius

Grunnpris:

Nok 4695.00