Nyt synet av Sorrento

Nyt synet av Sorrento - med Capri, Pompeii og Amalfikysten

På en reise til Sorrento får du oppleve en klassisk, syd-italiensk perle nær noen av Italias mest berømte severdigheter. Her kan vi utforske et av verdens sjarmerende områder. På Sorrento halvøya finnes bratte knauser, bougainvillea, ville orkideer, olivenlunder, vinmarker, duft av krydderurter og mildt klima hele året. Denne sjarmerende byen byr på syd-italiensk atmosfære med vakre bygninger, blomsterprydete piazzaer og koselige, trange smug. Utsikten over Golfo di Napoli er fantastisk. Sorrento har lenge vært et høyt elsket feriested, både av italienere og andre europeere. Herfra er det kort vei til noen av de mest kjente severdighetene i Italia. Bli med på utflukt til Pompeii, ta båten til Capri og ikke minst besøke den flotte Amalfikysten – en av verdens vakreste kyststrekninger.


Dag 1. Hjemsted – Roma

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til Roma. Ved ankomst venter vår lokale buss som kjører til vårt 4- stjernes sentralt beliggende hotell for innsjekk. Hotellet blir vår base under oppholdet.


Dag 2. Sorrento

Vår lokalguide viser oss mer av denne flotte byen som ligner mer på en filmkulisse. Den virkelige italienske drømmen med svingete, sjarmerende veier, bygninger dekket av bougainvillea og vespaer som suser forbi. Til tross for invasjonen av turister i årenes løp har byen holdt på sin karakteristiske sjarm og kultur, og naturen og landskapet rundt er en fest for øynene.


Dag 3. Capri

I dag besøker vi paradisøya Capri. Denne perlen i Middelhavet reiste antikkens romerske herskere til og mange har fulgt i deres fotspor, for her er det lett å bli forført av de karrige klippene, buktene, sitronlundene, appelsintrærne, det glitrende havet og den fargerike blomsterprakten. Vi besøker den svenske legen Axel Munthes Villa, San Michele og nyter den fantastiske utsikten.


Dag 4. Dagen er din

Denne dagen kan du nyte på egenhånd.


Dag 5. Pompeii og Napoli

I dag skal vi utforske Pompeiis fascinerende og brutale historie. Pompeiis historie går langt tilbake. Byen ble grunnlagt av grekerne i nærheten av Sarnoelva, ikke langt fra havet, en gang i det 7 eller 8 århundre før vår tidsregning. I år 79 e. Kr. hadde vulkanen Vesuv et forferdelig utbrudd som begravde hele Pompei i aske. Å vandre i den utgravde byen er virkelig som en reise i tiden. Vi gjør en runde i byen Napoli. Napoli er temperamant, Napoli er matglede, Napoli er korrupsjon og Mafia. Smerte, skjønnhet, storhet og fall som tiltrekker og frastøter. Men byen må oppleves minst en gang i livet.


Dag 6. Amalfikysten

Dagen står i skjønnhetens tegn. Kysten i seg selv er gudommelig som italienerne selv sier det. Vi kommer til Positano, beskrevet av forfatteren John Steinbeck som ”verdens eneste loddrette by”, med fargerike boliger som klamrer seg fast i skråningene. Videre til Amalfi som var en viktig og mektig by i middelalderen. Det blir besøk til en vingård hvor det produserer pasta og vin. Vi spiser lunsj og hygger oss i lag.


Dag 7. Dagen er din

Denne dagen kan du nyte på egenhånd.


Dag 8. Sorrento – Hjemsted

Til avtalt tid setter vi kursen tilbake til Roma for flyavgang utpå ettermiddagen. En ting er sikkert, mange flotte minner fra et fantastisk område i det sørlige Italia.


Reisefakta

Turkode:

190506

Avreisedato:

22.05.19

Hjemkomstdato:

29.05.19

Varighet:

8 dager

Reisemål:

Nyt synet av Sorrento

Grunnpris:

Nok 13795.00