Dette er Budapest

Dette er Budapest - med Baltonsjøen og byen Szentendre

Budapest er en vakker og spennende by, med flotte bygninger og monumenter som minner om byens tidligere storhetstid. Budapest sentrum er innenfor et relativt lite arealer, og det er derfor enkelt å oppleve byen til fots. Elven Donau deler byen i to med bydelen Buda på vestsiden og Pest på østsiden. Blant byens mange kulturelle tilbud kan vi nevne et stort utvalg av ølhaller, gourmetrestauranter, kurbad, konserter, museer og parker. Budapest er også kjent for sine mange helsebringende kurbad, hvor det mest kjente kurbadet på Gellert Hotel. Høydepunktene er mange, men blant de aller mest spektakulære finner man parlamentet, fiskerbastionen, Mattiaskirken og selvfølgelig Szent István-basilikaen, som med sine 96 meter er byens høyeste bygning.


Dag 1. Hjemsted – Budapest

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til Budapest. Vi starter oppholdet med på en guidet busstur, hvor vi blant annet får se Parlamentet, Gellerthøyden, Elisabethbroen og Margaretbroen. Vi vil også gjør et stopp ved Buda-slottet som ligger vakkert til på Slottshøyden, like ved elven Donau. Her er det satt av tid til å se seg om på egenhånd. Vi vil også passere Helteplassen, Operaen og Stefansbasilikaen, før vi ankommer vårt hotell for innsjekk. Om kvelden blir det velkomstmiddag på en av Budapests flotte restauranter.


Dag 2. Balatonsjøen

I dag går turen til den vakre Balatonsjøen som er Sentral-Europas største innsjø. Balatonsjøen ligger i naturskjønne omgivelser, og er en populært attraksjon for turister. Det finnes også en rekke vingårder i området rundt innsjøen. På nordsiden av Balaton vil vi gjøre en stopp i den vakre lille byen Balatonfüred, før vi legger ut på en båttur på innsjøen. Det blir lunsjservering før vi besøker Tihany-halvøya, som er et historisk distrikt som står på UNESCOs verdensarvliste.


Dag 3. Dagen er din

Utforsk byen på egenhånd.


Dag 4. Szentendre

I dag får vi lære mye interessant om Ungarns historie, når vi legger turen til byen Esztergom. Esztergom ligger 45 kilometer utenfor Budapest, og regnes som den katolske kirkens sentrum. Byen var Ungarns hovedstad frem til 1200-tallet. Her finner vi Esztergomkatedralen, som er Europas tredje største katedral. Vi skal også besøke den gamle kongebyen Visegrad hvor vi spiser lunsj og smaker på de gode viner. Videre til Szentendre hvor vi får høre mer om ungarsk kultur og historie.


Dag 5. Budapest – Hjemsted

Dagene går fort i godt selskap, og vi takker for oss. Ved ankomst Oslo Lufthavn skilles våre veier for denne gang. Takk for turen, på gjensyn!


Reisefakta

Turkode:

190507

Avreisedato:

26.05.19

Hjemkomstdato:

30.05.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Dette er Budapest

Grunnpris:

Nok 7595.00