Spennende Krakow og Berlin

Spennende Krakow og Berlin - med besøk til Saltgruvene, Auschwitz og Birkenau

Krakow er Polens tredje største by og landets kulturelle hovedstad. Her finnes Mariakirken fra 1200 tallet, domkirken på Wawel høyden fra 1300 tallet og det kongelige slott fra 1536. Slottet er nå museum og borggården er en av de vakreste i Europa. Markedsplassen i Krakow er en av de største som er bevart fra middelalderens Europa. Noen få kilometer utenfor byen ligger saltgruvene i Wieliczka, en av Europas mest spesielle severdigheter. Videre til Berlin som er en av de mest spennende storbyene i Europa. Byen har et stort og variert tilbud innen kunst og kultur, restauranter, museer og severdigheter. Berlin er på ny hovedstad i Tyskland og i løpet av de siste årene er det brukt mangfoldige milliarder på oppussing av hovedstaden. Berlin fremstår i dag som en moderne storby, men med et historisk sus over seg.


Dag 1. Hjemsted – Karlskrona

Vi kjører til Sør-Sverige og Karlskrona med alle nødvendige stopp underveis. Ved
ankomst Karlskrona går vi om bord i Stena Lines skip hvor vi inntar kveldens middag i skipets restaurant.


Dag 2. Gdynia – Krakow

Etter frokost kjører vi raskeste vei til Krakow med alle nødvendige stopp underveis. Middag på hotellet om kvelden.


Dag 3. Krakow

Under dagen skal vi bli kjent med byen og dens historie. Mariakirken, domkirken og det kongelige slott bare for å nevne noe.
Det meste av byens kulturelle minnesmerker finnes i Gamlebyen, innen gangavstand fra byens sentrale markedsplass.


Dag 4. Krakow

I dag skal vi besøke saltgruvene i Wieliczka. I mer enn 1000 år har man hentet opp salt fra gruvene under Wieliczka. Turens høydepunkt er det underjordiske St. Kingakapellet, også kalt Saltkatedralen. I årene fra 1895 – 1927 ble 20.000 tonn salt hakket ut av berget for å skape den unike kirken, som er 54 meter lang, 17 meter bred og 12 meter under taket. Innvendig er lysekronene i taket, altertavlen og de mange veggrelieffene formet av salt. Kvelden avsluttes med et folkloreshow hvor det blir servert drikke og middag i hyggelige omgivelser.


Dag 5. Krakow

Sammen med vår lokalguide besøker vi i dag Auschwitz og Birkenau, som ble bygget i perioden oktober 1941 til mars 1942. Denne leiren skulle da kunne ta imot 100.000 fanger. På det meste var det opptil 250.000 fanger her, og man lå opptil 12 fanger i en seng. Ettermiddagen til fri disposisjon.


Dag 6. Krakow – Berlin

Vi takker for oss og setter kursen mot Tyskland og Berlin. En dags etappe med mange inntrykk før ankomst vårt hotell.


Dag 7. Berlin

I dag får vi et innblikk i Berlins historie. Vi tar en titt på Brandenburger Tor – symbolet på deling og gjenforening og det nye området rundt Potsdamer Platz hvor alt lå i ruiner. En av hovedgatene Unter den Linden og til Checkpoint Charlie, en
av to grenseoverganger mellom Vest- og Øst Berlin forbeholdt ikke-Tyskere og diplomater. Ettermiddagen til fri disposisjon.


Dag 8. Berlin – Kiel

Til avtalt tid setter vi kursen for Kiel og Stena Lines terminal. Om bord hygger vi oss med turens siste middagsmåltid hvor
mineralvatn, øl og vin er inkludert.


Dag 9. Gøteborg – Hjemsted

Etter frokost samles vi i bussen og setter kursen tilbake til vårt hjemsted med alle nødvendige stopp underveis. En reise med
historie og kultur er over for denne gang.


Reisefakta

Turkode:

190702

Avreisedato:

28.07.19

Hjemkomstdato:

05.08.19

Varighet:

9 dager

Reisemål:

Spennende Krakow og Berlin

Grunnpris:

Nok 12995.00