Bergstaden Røros

Bergstaden Røros - med det historiske musikkteatret Elden

Bergstaden Røros er en av Europas eldste trehusbyer, og en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Bykjernen har en sjelden stor og godt bevart trehusbebyggelse, og det ekte og autentiske forsterkes ved at nåtidens moderne mennesker bor og arbeider i de gamle husene. Røros er et unikt sted. Bergstaden er, for å sitere forfatteren Johan Falkberget, et sted «der historien kviskre». Du kan oppleve den særegne skjønnheten i eldgamle trevegger, den spennende atmosfæren nede i gruvegangene og de mektige inntrykkene med lys og elementer ute i naturen.


Dag 1. Hjemsted – Røros

Vi kjører til Røros med stopp underveisfor dagens lunsjservering. Ved ankomst Røros kjører vi til Røros Hotell hvor vi blir ønsket velkommen og får tildelt våre rom. Middags-servering på hotellet om kvelden.


Dag 2. Musikkteatret Elden

I dag møter vi vår lokalguide som vil vise oss mer av denne unike byen. Det blir tid på egenhånd til shopping og museumsbesøk dersom ønskelig. På ettermiddagen samles vi til middagsservering på hotellet før vi tar turen til Slagghaugen for kveldens forestilling, Elden. Den store nordiske krigen knuser framtidsdrømmen til Ellen, men hun bærer en eld i sitt hjerte. Midtsommernatta i Jämtland er sorgløs for Ellen inntil brevet fra Kalles lomme faller på bakken. Der står skjebnen å lese, med kongelig segl. Kalle skal i Krig. Det tar bare noen måneder, Ellen, så kommer jeg tilbake til deg insisterer Kalle. Desertering betyr galgen. Kalle har ikke noe valg. Elden fremføres i Nordens mest spektakulære scene. Teatret er et norsksvensk krigsdrama fra 1700 – 1721 årene. 10.000 svenske soldater ble sendt til Norge for å krige. Det blir januar. Vinden biter, snøen slår. Kulden gjennomborer hjertet. 3000 soldater fryser i hjel på vei over fjellene, noen få kilometer fra grensen. I Jämtland sitter Ellen og venter og lengter og spør, hvor blir Kalle av? Nyt kvelden. Vel tilbake på hotellet serveres det varm suppe med tilbehør.


Dag 3. Røros – Hjemsted

Etter noen spennende dager i Røros setter vi kursen tilbake til vårt hjemsted med stopp ved lysstøperiet i Alvdal samt lunsjservering under dagen. Takk for turen, på gjensyn!


Reisefakta

Turkode:

190704

Avreisedato:

24.07.19

Hjemkomstdato:

26.07.19

Varighet:

3 dager

Reisemål:

Bergstaden Røros

Grunnpris:

Nok 4795.00