Opplev Davos med Bodensjøen

Opplev Davos med Bodensjøen - med besøk til blomsterøya Mainau

Fjellandskaper, elvedaler og speilblanke vann står klar til å imponere den naturinteresserte. Og alle andre – for selv ikke den mest inkarnerte storby-fan kan unngå hakeslepp ved synet av det sveitsiske landskapet. Det er nemlig ikke uten grunn at Sveits gjennom århundrer har blitt betegnet som Europas klassiske ferieland. Naturen i Sveits er vakker og preges av fjellandskap med Alpene i sydøst og Jurafjellene i nordvest. Det renner flere store elver gjennom landet, i dalene dyrkes det vin og korn og det er også her de større byene som er rike på kulturelle og historiske severdigheter ligger. Bodensjøen er en vakker innsjø som er omgitt av snøkledde fjelltopper og blomsterfagre småbyer. I tillegg besøker vi blomsterøya Mainau. En reise til Sveits gir deg minner for livet.


Dag 1. Hjemsted – Oslo

Vi kjører til Oslo og Color Lines terminal for overfart til Kiel. Om bord kan vi benytte oss av skipets mange fasiliteter før vi samles til middagsservering. Resten av kvelden hygger vi oss med underholdning.


Dag 2. Kiel – Wurzburg

Vi kjører raskeste vei til Wurzburg hvor vi blant annet passerer byer som Hamburg og Hannover. Ved ankomst kjører vi til vårt hotell for innsjekk og middagsservering.


Dag 3. Wurzburg – Davos

En spennende kjøretur står foran oss. Ferden går sørover i Tyskland før vi når Østerrike og Liechtenstein og vårt mål i Sveits, Davos. Vi sjekker inn på vårt sentralt beliggende hotell. Middagsservering om kvelden.


Dag 4-5. Davos

Omringet av Alpeidyllen skuer vi utover grønne daler og opp mot majestetiske alpetopper. Du blir bergtatt allerede første dagen. Byen ligger 1560 moh og harom lag 11000 innbyggere. Davos er best kjent som vintersportssted, men er også vertsby for de årlige møtene til Verdens økonomiske forum. Davos ble opprinnelig et populært reisemål fordi klimaet ble vurdert som glimrende av leger, og anbefalt for pasienter med lungesykdommer. Davos Eisstadion er en naturisbane som er kjent for sin glatte is; blant annet var det her Oscar Mathisen i 1914 satte 1500-meterrekorden på 2.17,4, som skulle bli stående urørt i 23 år. Under oppholdet tar vi oss en tur med Bernina Expressen fra Ospizio til Davos. Dette toget går fra Chur, Davos og St. Moritz og ned til Tirano i Italia. Gjennom de Sveitsiske alper med fantastisk skue, over 196 bruer og gjennom et område som er plassert på UNESCOs verdensarvliste.


Dag 6. Davos – Bregenz

I dag sier vi farvel til Davos og reiser mot Bodensjøen. Vi besøker Greve Bernadottes blomsterøy, Mainau. Øya med sin spesielle beliggenhet, har et tilnærmet tropisk klima. Den valfartes av hageelskere fra hele verden. Parken er enestående med sitt slott, den vakre barokkirken og den fantastiske utsikten over Bodensjøen. Dagen avsluttes med en båttur på sjøen ned til
Bregenz hvor vårt hotell ligger. Må bare oppleves!


Dag 7. Bregenz – Hannover

Etter frokost setter vi kursen mot Hannover med alle nødvendige stopp underveis. Middag på hotellet om kvelden.


Dag 8. Hannover – Kiel

I dag går ferden mot Kiel. Underveis tar vi turen om Bergen Belsen og ser på minnesmerke fra konsentrasjonsleiren fra 1940 –1945, hvor blant andre Anne Frank døde.Middagsservering ombord inkludert drikke.


Dag 9. Gøteborg – Hjemsted

Ved ankomst Gøteborg samles vi i bussen og setter kursen tilbake til vårt hjemsted med nødvendige stopp underveis. Vi takker for turen etter noen innholdsrike dager.


Reisefakta

Turkode:

190802

Avreisedato:

04.08.19

Hjemkomstdato:

12.08.19

Varighet:

9 dager

Reisemål:

Opplev Davos med Bodensjøen

Grunnpris:

Nok 12995.00