Luksuriøst elvecruise på Mississippi

- pompøse plantasjer, mosegrodde trær og historie på elvebredden

Seil tilbake i tiden på en hjuldamper. Denne eksklusive reisa tar deg med tilbake til 1800-tallets sørstater med en ukes cruise på Mississippi-elva. Vi starter i New Orleans og slutter i Memphis, og på veien vil vi oppleve en rekke historiske byer som kan fortelle oss mer om slaveriet, den amerikanske borgerkrigen, det romantiske livet i sørstatene, og som i tillegg minner om noe hentet fra Tatt av Vinden. Alt foregår om bord på et luksuscruise bygd og innredet i samme ånd som den tiden vi reiser tilbake til.


Dag 1-3. Hjemsted – New Orleans

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til New Orleans. Velkommen til sørstatene! Vi begynner i New Orleans i Louisiana. Gatene er smale og husene er romantiske med forskjellige farger og vakkert dekorerte balkonger. New Orleans er jazzmusikkens vugge, og den er fortsatt en stor del av byens identitet med live jazz hver kveld. De mer festlige stedene ligger i den berømte gata Bourbon Street, her er det liv hver kveld.


Dag 3. Ombord på American Queen

I dag avgang fra New Orleans. Vi går om bord på en av verdens største hjuldampere som inneholder alle de moderne fasiliteter, som basseng, restaurant, bibliotek, teater med underholdning om kvelden. Damperen er innredet i en romantisk, viktoriansk stil med treverk og antikviteter på rommene, slik at vi vil føle at vi er med på en reise tilbake i tiden. Den første kvelden brukes til å finne oss godt til rette i den hyggelige kahytten, nyte et godt måltid i restauranten og få en god natts søvn.


Dag 4. Nottoway

Etter første natt på cruiset er det på tide å oppleve det historiske sørstatslivet som finnes langs den berømte elva. I dag besøker vi den mest glamorøse villa fra tiden før borgerkrigen, Nottowat Plantation, som ligger mellom New Orleans og Baton Rouge. Villaen er omgitt av flere hundre år gamle eiketrær og en enorm velholdt hage. Vi går i land og får en omvisning på «The White Castle of Louisiana».


Dag 5. St. Francisville

50 kilometer nord fra Baton Rouge ligger den lille historiske byen St. Francisville på bredda av Mississippi-elva. Her tilbringer vi dagen i de sjarmerende gatene under store trær som har mose hengende ned fra greinene. På West Faliciana Historical Society Museum kan vi se bilder, klær og artikler om St. Francisvilles historie og folk.


Dag 6. Natchez

Videre til Natchez, som ligger i Mississippi og er statens eldste by. Her er det massevis å oppleve! Ved Rosalie Manson opplever vi en imponerende villa fra 1823. På William Johnson House Museum ser vi hvor «the Barber of Natches» bodde. Han har en spesiell historie fordi han startet livet sitt som slave, men ble frigjort som 11-åring og arbeida seg oppover.


Dag 7. Vicksburg

Havnebyen Vicksburg er neste stopp. Her kan man faktisk se hvor krigen ble utkjempa. Det står en 300 monumenter til minne om krigen rundt omkring i området Vicksburg National Millitary Park, som har fått tittelen verdens største utendørsgalleri.


Dag 8. Grenville

Den siste byen vi besøker er Greenville, som ligger i hjertet av Mississippi-deltaet. Bluesmusikken er en stor del av byens identitet. En den av byens historie handler om oversvømmelsen av byen i 1927, byen lå under vann i fire måneder. Det er et helt dedikert museum til flommen, 1927 Flood Museum, her kan vi lære mer om den dramatiske hendelsen. Vi tar også turen til karusellen Armitage Herschell Carousel fra 1901. På denne tiden ville folk ha kveldene for seg selv hvor mørkhuda og hvite ble holdt adskilt.


Dag 9. Ombord

Etter en uke fylt til randen med opplevelser, er det igjen tid for å slappe av på vannet. Hva med å ligge på et av dekkene og nyte varmen, ei god bok, benytte skipets treningsstudioer eller skjemme deg bort med en massasje i Queen Americas Spa. I løpet av siste natten krysser vi grensen til Tennessee og våkner opp i Memphis.


Dag 10-12. Memphis

Ankomst Memphis om morgenen. Det største trekkplasteret her er Elvis Presleys gigantiske hjem, Graceland. I tillegg til å få se huset hans, kan vi også se bilsamlingen, privatflyet og graven. Inne i byen kan vi gå ut og høre blues. Her har stjerner som B.B King, Isac Hayes og Johnny Cash starta karrieren sin. Byen er fortsatt full av talentfulle kjente musikere som spiller et sted i byen hver kveld. Memphis er også byen hvor Lorraine Motel ligger, hvor Martin Luther King Jr. ble skutt i 1968. Det har siden den gang blitt omdanna til National Civil Righst Museum, som er verdt et besøk.


Dag 12-13. Atlanta

Vi avslutter turen med et par dager i storbyen Atlanta. Her tilbringer vi litt tid i verdens største nyhetsstasjonen CNN hovedkvarter. Dette er en imponerende bedrift, og på en rundtur i det moderne mediehuset kan vi se hvordan hverdagen ser ut når man sender live radio og tv til hele verden. Den andre store attraksjonen i Atlanta er World of Coca – Cola, som er et stort museum dedikert til den berømte leskedrikken. Her får vi høre om colaens historie, lære om produksjonen og smake på kjente drikkevarer. Mulighet til å shoppe, spise og rett og slett nyte stemningen i denne moderne storbyen.


Dag 14. Atlanta – Hjemsted

Vi flyr tilbake til Oslo. Noen innholdsrike og dampende dager er dessverre over. Mississippi lever i våre hjerter.


Reisefakta

Turkode:

191001

Avreisedato:

30.10.19

Hjemkomstdato:

12.11.19

Varighet:

14 dager

Reisemål:

Luksuriøst elvecruise på Mississippi

Grunnpris:

Nok 29995.00