Magiske Sør Afrika

Magiske Sør-Afrika - med Cape Town, Robben Island og <<Big Five>>

Opplev Afrika på sitt beste med skiftende natur og et rikt dyre- og planteliv. Med vakre Cape Town som utgangspunkt besøker vi blant annet vinmarkene i Stellenbosch. Sør-Afrika er et spennende land med store variasjoner. Hele landet koker av optimisme, utvikling og framgang. Kulturen varierer mye, og det finnes hele 11 offisielle språk. Når det er vinter i Norge er det sommer i Sør-Afrika – og på tross av den lange reisen befinner vi oss i samme tidssone. Sør-Afrikas natur er veldig variert. Her finner du grønne fjellområder, lange flate sletter og en lang kyststrekning. Den nordlige delen av landet viser frem det ville Afrika, og her finner du flere nasjonalparker, blant annet Kruger nasjonalpark som er den mest kjente. Parken ligger i provinsene Mpumalanga og Limpopo og er en av verdens rikeste når det gjelder antall dyrearter. Her kan du oppleve «The Big Five» – elefanter, neshorn, afrikanske bøfler, leoparder og løver. Kruger nasjonalpark har en omkrets på omtrent 20 000 kvadratkilometer. Under vårt opphold besøker vi Aquila Privat Game Reserve for å få gleden av å oppleve «Big Five» det vil si løver, elefanter, neshorn, afrikansk bøffel og leopard. God fornøyelse!


Dag 1. Hjemsted – Cape Town

Fremmøte ved Oslo Lufthavn med flyavgang via Dubai til Cape Town.


Dag 2. Cape Town

Ved ankomst på formiddagen blir vi møtt av vår lokalguide som tar oss med på en guidet rundtur i Cape Town inkludert taubane opp til Taffelberget. Etter det blir vi kjørt til SunSquare Cape Towns Gardens som er et flott 4- stjernes hotell.


Dag 3. Utflukt til Cape Point

Etter frokost reiser vi på en spektakulær reise til Cape Point. Vi starter med Cliftonstrendene og Camps Bay før vi krysser over til Hout Bay. Vi fortsetter til Cape of Good Hope Naturreservat, hvor det finnes mer enn 4.500 plantearter, og reiser opp til det høyeste punktet. Fra utkikksposten Lighthouse på Cape Point ser vi hvor Atlanterhavet og det Indiske Hav møtes. Lunsjservering før vi reiser til den vakre havnebyen Simonstown. Videre besøker vi Seal Island, hvor vi blir med på et cruise hvor vi får se den kjente pingvin-kolonien på Boulders Beach.


Dag 4. Cape Town

I dag skal vi være med på en rundtur i de lokale “townships”, en interessant opplevelse, hvor vi ser hvordan lokalbefolkningen i Sør-Afrika bor.


Dag 5. Utflukt til Robben Island

Deretter går turen til Robben Island med hurtigbåt fra Waterfront. På denne øya tilbrakte Nelson Mandela 18 av sine 27 år i fangenskap. Vår lokalguide viser oss celle nummer 5, hvor Mandela tilbrakte dagene på 2x3 meter. Vi returnerer tilbake til fastlandet. Waterfront har mange spennende butikker med kvalitetsvarer. På kvelden drar vi ut til On the Rocks Restaurant som ligger i Bloubergstrand. Her blir det en 3 retters middag i solnedgang med en fantastisk utsikt mot Taffelberget og Robben Island.


Dag 6. Cape Town – Stellenbosch

Etter frokost sjekket vi ut fra hotellet og får en bussreise gjennom vakre fjell og landlige landskap til Aquila Game Lodge. Ved ankomst spiser vi en god lunsj. Det blir safaritur og vi håper på å få se løve og andre ville dyr.


Dag 7. Safaritur

I dag blir det mulighet for morgensafari i soloppgangen for den som ønsker å oppleve det. Deretter blir det frokost og utsjekking fra hotellet. Reisen går videre til Sør-Afrikas berømte vinområde. Vi besøker den kjente og vakre vingården Boschendal hvor vi spiser lunsj og har vinsmaking. Etter det så drar vi videre til innsjekking på vårt hotell Protea Hotel
Stellenbosch. Felles middagsservering på hotellet.


Dag 8. Stellenbosch

I dag tar vår guide med oss på en tur til fots i Stellenbosch. Det blir litt tid på egenhånd for å vandre rundt og spise en lunsj i koselige Stellenbosch. Vi fortsetter dagen med en tur og vinprøving hos en lokal vinprodusent. Det blir avskjedsmiddag på vårt hotell.


Dag 9-10. Cape Town – Hjemsted

Vi sjekker ut og drar til den vakre botaniske hagen Kirstenbosch. Vi drar videre til Victoria og Alfred Waterfront der resten av dagen er til fri disposisjon og vi får mulighet til å se oss om ligg på egenhånd og nyte folkelivet, alle butikkene og restaurantene. Det blir lunsj på egenhånd før vi drar videre til flyplassen for hjemreise. Vi sitter igjen med mange minnerike opplevelser.


Reisefakta

Turkode:

191004

Avreisedato:

10.10.19

Hjemkomstdato:

19.10.19

Varighet:

10 dager

Reisemål:

Magiske Sør Afrika

Grunnpris:

Nok 26995.00