Rundreise i Peru

Rundreise i Peru - med Lima, Machu Picchu og Titicasjøen

En klassisk rundreise i Peru er en uforglemmelig reise gjennom tid, natur og kultur. La deg imponere av byggverk som har overlevd århundre, la deg overraske av dyrelivet og la deg fascinere av storslagen natur på en tur som tar deg med til de mest kjente stedene Peru kan by på. Ved å besøke Titicacasjøen, hvor legendene forteller er stedet den første inka steg opp fra, får du et innblikk i de indianske Quechua- og Aymarakulturene. Besøk Cusco, inkaenes hovedstad, reis gjennom Inkaenes hellige dal, og la deg fortrylle av inkaenes tapte by, Machu Picchu. Mange av stedene du besøker står på UNESCOs verdensarvliste. Bli med oss på en reise gjennom tiden, naturen og kulturen. Intet mindre - servert deg på et inka-gullfat:


Dag 1. Hjemsted – Lima

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til Lima med mellomlanding. Ved ankomst blir vi transportert til vårt hotell hvor det blir opphold i 2 dager.


Dag 2. Lima

Vi benytter formiddagen til en rundtur i det sentrale Lima, her vil du se den fantastiske arkitekturen fra kolonitiden. I denne delen av byen ligger presidentpalasset, Perus eldste katedral og San Fransisco kirken med sine berømte katakomber. Ettermiddagen brukes på Museo Larco Herrera, hvor vi tas med på en reise gjennom 3000 år av Perus historie ved hjelp av en samling kunst- og bruksgjenstander fra landets imponerende og mangfoldige indianerkulturer.


Dag 3. Lima – Arequipa

Dagen starter tidlig med transport til Limas flyplass, en kort flyreise til den elegante byen Arequipa, Perus nest største by bygget i majestetisk kolonistil. Byen ligger vakkert innpakket blant 3 vulkaner. Disse troner som enorme voktere over byen og minner oss om de gigantiske kreftene som siden tidenes morgen har formet dette området. Etter et besøk til det vakre store torget og byens katedral drar vi til Arequipas aller største turistattraksjon: Det vakre Santa Catalina klosteret. Klosteret var stengt for allmenheten helt fram til 1970. Med plass til 400 nonner, var dette nærmest en egen by i byen. Vi drar videre til Yanahuara-torget for å få et godt overblikk over byens vulkanske omgivelser.


Dag 4. Arequipa – Colca

Dagen begynner tidlig da vi blir hentet med buss for å fortsette vår rundreise i Peru til Colca Canyon. Turen går gjennom et vidstrakt og dramatisk høyplatå kalt ”altiplano”, som er et område som strekker seg opp mot høyder på 4000 meter over havet. Langs veien passerer vi små lokalsamfunn, og har vi litt flaks kan vi få se lokalbefolkningen lede lamaer og alpakkaer over de store slettene. Vi passerer Patahuasi,Alto Sumbay, Vizcachani, Toccra, Chucura og Patapampa. Der får vi en fantastisk utsikt mot Andes, 4800 moh. På ettermiddagen kommer vi til Chivay (3633m) som er inngangsporten til Colca Canyon. Byens silhuett domineres av de to enestående og høyst aktive vulkanene Sabancaya og Ampato (6288 moh). Etter en lang dag drar vi til Chivays tempererte bad for å slappe av og bli kvitt reisestøvet.


Dag 5. Colca – Puno

Videre til Cruz del Condor. Her har vi en fantastisk utsikt ut over en av de dypeste delene av Colca Canyon. Herfra har vi også en god mulighet for å spotte verdens største flyvende fugl, den majestetiske åndelige kondoren med et vingespenn på nesten 3 meter! Etter en fin formiddag med mange naturopplevelser skal vi besøke et lite lokalsamfunn hvor lokale bønder dyrker deres jorder og holder dyr, nesten på samme måte som de har gjort det til alle tider. De urgamle jordbruksterrassene er fortsatt i bruk selv om de ble bygget av Inkaene eller kanskje er enda eldre. Vi returnerer til hotellet for å spise lunsj før vi tar bussen til byen Puno oppe ved Titicacasjøen. Vi tilbringer natten på vårt gode hotell som ligger helt nede ved strandkanten.


Dag 6. Puno til Amantani-øya

I dag skal vi på båttur på Titicacasjøen, en av verdens høyest beliggende og mest spesielle sjøer med sitt vannspeil oppe på hele 3820 moh. Første stopp ute på Titicacasjøen blir de berømte flytende øyene av siv. Dette er Uros folkets hjemsted. Her har de utviklet et levesett og en kultur som helt og holdent er tilpasset et liv ute på vannet. De menneskeskapte øyene og båtene deres er bygget av siv, til stor inspirasjon for vår egen Thor Heyerdal da han skulle lære å bygge havgående fartøyer av samme materiale. Uros folket lever av fiske og fangst. Vi forsetter videre til øya Amantani hvor vi får fast grunn under beina. Her kan vi i ro og mak tilbringe litt tid sammen med den lille lokalbefolkningen. Denne natten skal vi bo hos lokale familier som gir oss et førstehåndsinntrykk av deres kultur og livsstil.


Dag 7. Amantani – Puno

På veien tilbake fra Amantani besøker vi Taquile Island. Denne øya domineres av antikke inkaterrasser og vi får også se en demonstrasjon av tradisjonelle vevteknikker. På øya spiser vi lunsj bestående av nyfanget Titicaca-regnbueørret, lokale frukter og grønnsaker


Dag 8. Puno – Cusco

I dag reiser vi fra Puno til Cusco som er inkarikets gamle hovedstad. Cusco er i dag en vakker og pulserende multikulturell by. Reisen på nesten 9 timer og går gjennom et spektakulært landskap. Vi stanser ved mange interessante natur- og kulturhistoriske steder slik som de unike gravtårnene ved sjøen Umayo, og er et minne om Colla-klanen som var en del av inkafolket. Vårt neste stopp blir på det aller høyeste punktet på vår rundreise i Peru, på La Raya-passet på ca.4300 moh. Vi drar deretter ned til Raqchi og besøker et av inkarikets hellligste steder – ruinene etter tempelet Viracocha. Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn på vårt hotell.


Dag 9. Cusco

Formiddagen til fri disposisjon. Senere tar vår lokalguide oss med på en bytur samt se på interessante steder. På turen vil vi lære mer om det dramaet som utspilte seg her på 1500-tallet da to av verdens største kulturer kolliderte. De spanske erobrerne mot de innfødte inkaene! Vi besøker Santo Domingo-katedralen og Koricancha – inkaenes enestående soltempel. Høyt på en topp over Cuzco ligger inkaenes seremoniplass Sacsayhuaman. Sacsayhuaman har en imponerende størrelse. Plassen er omringet av uthogde steiner, og den største veier hele 125 tonn! På veien fra Sacsayhuaman besøker vi del godt bevarte inkabyene Quenco, Puka og Pukara, og tempelet Tambo Machay.


Dag 10. Inkafolkets Hellige dal

Inkaenes hellige dal. ”The Sacred Valley”. Vi drar fra Cusco med buss inn i kjernen av Quechua-kulturen. Landsbygda her består for det meste av dyrket mark, og lokale bønder lever stort sett på samme vis som de har gjort i århundrer. Den majestetiske snøkledde fjellkjeden Vilcanota som dominerer landskapet kommer til syne etter en stund. Vår første stopp blir ved markedet i Pisac som voktes av en imponerende inkafestning. Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo. Ved det imponerende fortet som ligger over byen utkjempede inkaene under ledelse av Manco Inca et av de største slag mot de spanske erobrerne. Turen fortsetter til Salt Pans of Maras. Her besøker vi en saltgruve som har vært i bruk siden Incaene sin tid. Overnatting i Den Hellige Dal.


Dag 11. Den Hellige Dal - Machu Picchu

Tidlig om morgenen drar vi til jernbanestasjonen for å kjøre tog til Aguas Calientes. Den lille byen ligger nedenfor de fantastiske ruinene av Machu Picchu, som står på UNESCOs verdensarvliste. Toget vi kjører er spesialdesignet med glasstak, slik at vi bedre kan se det utrolige landskapet vi kjører gjennom. Når vi kommer til Aguas Calientes blir vi kjørt hotellet
vårt. Etter innsjekking kan du nyte byens berømte varme kilder.


Dag 12. Machu Picchu – Cusco

Vi begynner dagen tidlig, og etter bare 25 minutter er vi oppe ved et av jordens aller største underverk, selveste Machu Picchu. Den er omgitt av tropisk- og tåkedekt fjellskog på alle sider, samtidig som snøkledde fjelltopper skimtes i det fjerne. Alt dette og ikke minst historien, legendene og det vi ikke vet - gjør stedet helt magisk. Etter en guidet tur på Machu Picchu har du mulighet for at utforske ruinene på egen hånd. Togtur tilbake til Cusco.


Dag 13-14. Cusco – Hjemsted

Busstransport til Cuscos flyplass for å fly til Lima. Avhengig av når vårt internasjonale fly har avgang, gis du eventuelt mulighet til å utforske Lima på egenhånd. Du kan besøke et av byens mange museer eller markeder. Vel tilbake igjen i Norge er
vår 14 dagers opphold i Peru avsluttet.


Reisefakta

Turkode:

191007

Avreisedato:

30.10.19

Hjemkomstdato:

12.11.19

Varighet:

14 dager

Reisemål:

Rundreise i Peru

Grunnpris:

Nok 29995.00