Garantert Julestemning

Garantert Julestemning med besøk til wien og Bratislava

Wiens julemarked er ofte kåret blant de beste julemarked i Europa og har en lang tradisjon tilbake til 1290-tallet. På denne turen får du virkelig tid til å oppleve julemarkedene når de er som mest stemningsfulle, på kveldstid. Vi nyter noen dager i førjulstiden med duften av glühwein og brente mandler i juledekorerte byer. Rammen for julemarkedene i Wien er rundt rådhuset med de fantasifulle eventyrverdener, forskjellige juleverksteder hvor det bugner av boder med mat og håndverk. Rundt dette området finnes også flere museer og mye annet flott å oppleve samt noen av Europas mest kjente kafeer som serverer både Sacher-torte og Maria Therezien kaffe. I Bratislava får du kjøpt og prøvd ut varm vin, pølser, kaker og mye god snacks. Her kan du se de håndlagde produktene og sikre deg flotte presanger å ha med hjem. Julestemningen blir magisk når belysningen går på rundt kl.16 og vi skal nyte underholdningen, atmosfæren og hyggen. Gamlebyen rundt torgene med julemarkedene er en opplevelse med ett yrende folkeliv i denne perioden.


Dag 1. Hjemsted – Wien

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til Wien. Ved ankomst venter vår lokale buss som tar oss inn til denne flotte byen hvor vi starter oppholdet med en lunsj før vi får en kort guidet rundtur. Til avtalt tid sjekker vi inn på vårt flotte sentrumshotell i kort gangavstand fra julemarkedene.


Dag 2-3. Wien

Vi tar turen til julemarkedet ved Schönbrunn Slott, habsburgernes sommerresidens. Det har et stort område av parker og hager. Selve bygningen er i barokkstil og innredningen hovedsakelig i rokokko. Disse imperiale bygningene er flotte kulisser for julemarkedet, hvor bodene tilbyr kunsthåndverk og kulinariske lekkerbiskener til de julehandlende. Du kan besøke slottet, eller dra tilbake til sentrum og gjøre som byboerne selv gjør, gå på kafé. Det finnes utallige kaféer i Wien, og kaffekulturen dyrkes som en vitenskap


Dag 4. Bratislava

I dag besøker vi Bratislava. Hovedstaden i Slovakia var i mange år kroningsby under Habsburg-familiens lange styre. I den koselige gamlebyen finner vi praktfulle bygninger og flere julemarked. Vi oppdager denne perlen av en by på en byrundtur med vår lokalguide. Turen avsluttes ved ett av byens Julemarkeder. Hele sentrumet av den gamle bydelen blir i førjulstiden ett svært livlig og stemningsfullt fellesområde man sent glemmer.


Dag 5. Wien – Oslo

Til avtalt tid forlater vi dette vakre område og setter kursen tilbake til Oslo med ankomst utpå ettermiddagen. Etter noen hyggelige dager i Wien og Bratislava takker vi for turen og ønsker alle en riktig god jul.


Reisefakta

Turkode:

191106

Avreisedato:

25.11.19

Hjemkomstdato:

29.11.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Garantert Julestemning

Grunnpris:

Nok 7995.00