Julefeiring i Budapest

Julefeiring i Budapest - med et av Europas vakreste Julemarked

Sommer i Budapest er som de fleste vet vakkert, men Budapest på vintertid står ikke tilbake og er for mange spesielt imponerende. Ofte dekket med et dryss av snø i de kalde månedene, omfavnes den ungarske hovedstaden av en travel timeplan for deg som vil være med på feiringer av høytiden og byen. Fra det verdensberømte og flotte julemarkedet, til den tradisjonelle jødiske Hanukkah feiringen samt utallige kulturopplevelser er dette byen som lever (og leverer) også på vinteren! Julemarkedet på Vörösmarty Square er et av de eldste og flotteste vintermarked i Europa. Det har blitt en viktig stopp på reiseruten for alle juleelskere, ettersom det er fullt av bruktkunst og håndverk. Det samme gjelder advents julemarkedet ved basilikaen, hvor man ”tar over” plassen ved St. Stefanskirken for julen med et sjarmerende julemarked. Håndverk boder er satt opp utenfor den allerede imponerende kirken og gatemat leverandører presentere et bredt utvalg av ungarske og internasjonale spesialiteter for besøkende.


Dag 1. Hjemsted – Budapest

Fremmøte ved Oslo Lufthavn for flyavgang til Budapest på formiddagen. Ved ankomst venter vår lokalguide som tar oss med på en guidet rundtur i denne flotte byen. Etter rundturen kjører vi til vårt sentralt beliggende hotell for innsjekk.


Dag 2-3. Budapest

Av flere av advent- og julearrangementer som varer i over en måned, er julemarkedet en av de mest populære hendelsene i Budapest under vinteren. En av de viktigste tradisjonene under julemarkedet er at det er lagt opp til å vise frem Ungarske skikker, tradisjonell mat og drikke, folkekunst, håndverk og tradisjonell musikk. Den unike atmosfæren kommer til sin rett når trebodene med sine varierte og mangfoldige produkter vises frem. Velkommen til en annerledes juleshopping. Hva med en utflukt med vinsmaking og lunsj i den mest besøkte by Szentendre. Har man en gang opplevd Szentendre vil man aldri glemme kunstmalernes og billedhuggernes hjemsted. Folkloreaften med middagsservering hører selvsagt med.


Dag 4. Budapest – Oslo

Til avtalt tid kjører vår lokale buss tilbake til flyplassen for flyavgang på formiddagen tilbake til Oslo Lufthavn. Etter noen hyggelige dager i Budapest takker vi for turen og ønsker alle en riktig God Jul.


Reisefakta

Turkode:

191201

Avreisedato:

02.12.19

Hjemkomstdato:

05.12.19

Varighet:

4 dager

Reisemål:

Julefeiring i Budapest

Grunnpris:

Nok 5595.00