Oplev Gotland

Opplev Gotland - et unikt eventyr

Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men også Sveriges største sommerparadis. Gotland er et sted fullt av muligheter, et sted for puls og et sted for avkobling. Det er et sted for spennende møter mellom hav og land, der nåtiden møter datiden, og også mellom mennesker som nyter hverandres selskap. Byen Visby står på UNESCOs liste over verdensarv. Visby er Gotlands eneste by, men til gjengjeld har du mye spennende i vente her. Blant annet den vakre ringmuren som omkranser den sjarmerende byen. Velkommen!


Dag 1. Hjemsted – Södertälje

Vi kjører til Södertälje via Karlstad og Ørebro med flere stopp underveis. Ved ankomst Södertälje kjører vi til Scandic Södertälje for innsjekk med middagsservering på hotellet om kvelden.


Dag 2. Södertälje – Gotland

Etter frokost kjører vi til Nynäshamn med overfart til Gotland på formiddagen. Ved innseilingen til Gotland vil vi se den 3 km lange ringmuren som omkranser Visby. Ved ankomst blir vi møtt av vår lokalguide som tar oss med på en byvandring innenfor ringmuren. Vi sjekker inn på Scandic Visby som blir vår base under oppholdet. Middagsservering på hotellet.


Dag 3–4. Gotland

Sammen med vår lokalguide vil vi få innblikk i øyas kultur og historie. Gotland er egentlig svensk, men har allikevel sin egen historie. Vi får se mer av den særegne kysten og et spesielt kulturlandskap. På øya har man funnet gamle vikingskatter, og det finnes mer enn 90 middelalderkirker med imponerende arkitektur og steinkonstruksjoner. Vårt første besøk blir i Lummelunda kalkgrotter, som er enestående sett i nordisk sammenheng. Det blir lunsjservering på restaurant Majstregården. Videre går turen mot det nordlige Gotland, og etter en kort ferjetur ankommer vi Fårø. Øya er mest kjent for ”Raukene”. Det blir stopp for lunsjservering på Fårögården.


Dag 5. Gotland – Karlstad

Etter frokost setter vi kursen tilbake til fastlandet med tidlig fergeovergang før ankomst Nynäshamn. Straks etter ankomst setter vi kursen for Karlstad hvor det blir overnatting og middagsservering på Scandic Winn.


Dag 6. Karlstad – Hjemsted

Frokost på hotellet før vi fortsetter tilbake til vårt hjemsted med blant annet en grensestopp. Sveriges besøk til sommerparadiset er over for denne gang.


Reisefakta

Turkode:

220619

Avreisedato:

22.06.19

Hjemkomstdato:

27.06.19

Varighet:

6 dager

Reisemål:

Oplev Gotland

Grunnpris:

Nok 9795.00