Verdt å merke seg
Vårt kontor er betjent hverdager mellom kl. 08.30 – 16.30. Etter kontortid og i helger svarer vi på vår vakttelefon. Du kan også gå inn på våre hjemmesider, sende e-post eller brev.
Reiser du alene og ikke har noen å dele rom med, må vi dessverre belaste dem for enkeltromstillegg. Det er mulig å bestille dobbeltrom hvis det er to personer som ønsker å dele. Vennligst gi beskjed om dette ved påmelding. Det er ikke arrangørens plikt å finne noen du kan dele med.
Generelt holder våre hoteller 3 og 4-stjerners standard. På enkelte destinasjoner kan likevel rommene være av ulik størrelse og standard. Vi gjør oppmerksom på at i Sør- og Mellom- Europa er enkeltrom ofte enklere utstyrt enn dobbeltrom. På grunn av overbooking på noen hoteller i høysesongen, kan det forekomme bytte av hotell. Dette kan vi som arrangør ikke råde over, men i slike tilfeller får vi en like bra standard.
I tillegg til koffert anbefales en liten bag med toalettsaker og det nødvendige man trenger under overfart med båt eller ved overnatting før man ankommer endelig reisemål. Dette for å slippe å bære tung bagasje om bord i fergene eller inn og ut av hoteller. Husk å merke bagasjen med navn
Haverstad Turbiler tilbyr en frivillig avbestillingsbeskyttelse som tilsvarer 5% av kjøpesummen dog minimum kr.600.- Denne dekker for kostnader som måtte oppstå dersom du må avbestille reisen pga. sykdom hos deg selv eller nærmeste familie. Avbestillingsbeskyttelsen må betales samtidig med depositumet og tilbakebetales ikke. Forsikringen kan ikke bestilles når det er mindre enn 30 dager til avreise.
Våre busser har god standard og er utstyrt med regulerbare stoler, aircondition, toalett, dvd, kjøleskap, kaffemaskin og musikkanlegg. På alle flerdagsturer serveres det kaffe med noe å bite i. I tillegg selges kalde drikker om bord. I henhold til norsk lov er røyking ikke tillatt i bussene.
På side 67 i katalogen finner du vår påstigningstabell. Året 2010 lanserte vi påstigning der du bor. Ta kontakt med vårt kontor så organiserer vi transport fra ditt nærmeste påstigningssted på det offentlige rutenettet og frem til nærmeste stoppested på den enkelte turs gjeldende påstigningstabell. Minimum kr. 500.- og maks kr 1.200.- pr. person tur og retur.
Hyggelige sjåfører og reiseledere ordner det praktiske for deg og hjelper til ved grensepasseringer, på båter, hoteller og underveis. De gir også svar på de fleste spørsmål du måtte ha og husk: De er der for din skyld!
I følge EØS-avtalen bør alle ha med seg det nye Europeiske helsetrygdekortet ved utenlandsreiser. Dette gjelder også i de nye EU-medlemslandene i Øst-Europa. Det er HELFO som har disse kortene. Du bestiller kortet på følgende måter;

1. Gå inn på nettsiden helfo.no og enkelt bestill kortet ved å legge inn fødselsnummeret deres. På samme måte kan de bestille for andre (ektefelle/barn)

2. Sende sms til nr 26626. Skriv kort (mellomrom) fødselsnummer (11 siffer) Ved bruk av sms må hver enkelt familiemedlem bestille hvert sitt kort.

3. For mer hjelp ring HELFO servicesenter på tlf 815 70 030.

Kortet erstatter tidligere blankett E-111 og har en gyldighet på 3 år. Kortet gir rett til medisinsk behandling på linje med landets egne borgere, men det presiseres at det ikke er en reiseforsikring. Det dekker verken hjemtransport, uforutsette hotellopphold eller lignende. Vi anbefaler derfor alle våre reisende å tegne en kombinert reiseforsikring.
Vi gjør oppmerksom på at pass er den eneste godkjente legitimasjon. Alle bør ha med seg gyldig pass på reiser utenfor Norden. Husk å sjekke at passet er gyldig i god tid før du skal på tur. Vi anbefaler å bære passet på deg eller i håndbagasjen – ikke i kofferten. På reiser i Norge og i Norden anbefaler vi alltid å ha med gyldig legitimasjon. Reisende uten norsk statsborgerskap må selv ta ansvar for å sjekke behovet for visum til de enkelte land.
Personer med bestemte sykdommer/handikap/fobier/matallergier eller lignende anbefales å informere Haverstad Turbiler om dette i god tid før avreise. Personer som lider av reisesyke – bør konsultere egen lege før avreise for å få utskrevet de nødvendige preparat. Dette kan være nødvendig, da vi ikke kan garantere at det alltid er nok ledige plasser foran i bussen. De som benytter faste medisiner, bør ha med resept på engelsk fra egen lege.
Ta gjerne kontakt med vårt kontor dersom dere er en større gruppe som reiser sammen. Vi tilbyr fordelaktige grupperabatter. Er dere mer enn 20 personer som reiser sammen kan vi tilby egen buss.
Vil du og dine venner reise på tur helt etter egne ønsker ordner vi selvsagt dette. Ta kontakt med vårt kontor og spør etter gruppeavdelingen. Vi jobber med alt innen buss, båt og fly. Vi garanterer best pris og tilstreber best service.
Vår prisgaranti er din sikkerhet. Garantien gjelder for alle turer med minimum en overnatting. Får du turen billigere hos en annen turoperatør, betaler vi mellomlegget samt 10% av hele kjøpesummen. Det må imidlertid fremlegges dokumentasjon på at turen foregår i samme tidsperiode med likeverdig innhold.